گیلان با ۱۹۱ هزار نفر شاغل در حوزه کشاورزی، یک استان ویژه و خاص است
پرتوحقیقت:
به گزارش پرتوحقیقت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی فرمانداری شهرستان رودبار به نقل از واحد روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان، جلسه معاونین اجرایی و فنی و آموزشی سرشماری کشاورزی ۱۴۰۳ گیلان، در سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برگزار شد.
وحید طیفوری، معاون آمار و اطلاعات سازمان با برشمردن اهمیت و جایگاه سرشماری ها، به لزوم اجرای سرشماری کشاورزی اشاره کرد و گفت: در راستای تامین امنیت و استقلال غذایی، افزایش کیفیت عرضه و صادرات محصولات کشاورزی، تنظیم بازار، افزایش کیفیت تولیدات کشاورزی و تصمیم سازی و برنامه ریزی در راستای ارایه خدمات بهتر، نتایج حاصل از جمع آوری اطلاعات کشاورزی، پردازش و تحلیل آن علاوه بر بهره برداران کشاورزی به همه آحاد جامعه بر می گردد و استان گیلان در حوزه کشاورزی یک استان ویژه و خاص است چون بخش زیادی از جمعیت شاغل در استان گیلان، در حوزه کشاورزی فعال هستند.
وی سهم ارزش افزوده بخش کشاورزی از کل اقتصاد کشور به قیمت ثابت ۱۳۹۹ را ۲/۷ درصد، سهم ارزش افزوده بخش کشاورزی از کل اقتصاد گیلان به قیمت ثابت ۱۳۹۹را ۸/۱۲ درصد، سهم ارزش افزوده بخش کشاورزی گیلان از کل بخش کشاورزی کشور به قیمت ثابت ۱۳۹۹ را ۶/۳ درصد، اشتغال بخش کشاورزی کشور ۱۴۰۲را ۱۴/۴ درصد (۸/۳ میلیون نفر) و اشتغال بخش کشاورزی گیلان ۱۴۰۲را ۲/۲۱ درصد (۱۹۱ هزار نفر) اعلام کرد.
طیفوری با اشاره به پیشینه سرشماری کشاورزی در کشور و سابقه آن در دنیا در خصوص مواد قانونی ۴، ۵، ۶ و ۷ مرکز آمار ایران مبنی بر اینکه سرشماری های عمومی به موجب فرمـان انجـام می شوند و ترتیب اجرای آن با هیات وزیران است، گفت: کلیه وزارتخانه ها و موسسات دولتی و وابسـته بـه دولـت و شرکت های دولتی مکلفند نیروی انسانی، وسایط نقلیـه، وسـایل مخابراتی و سایر تجهیزات مورد نیاز سرشماری های عمومی را برای مدت معین و به ترتیبی که هیات وزیران مقرر می دارند، در اختیار مرکز آمار ایـران قرار دهند. همچنین برای سرشماری های عمومی از مسـتخدمین دولت اعم از شاغل و بازنشسته استفاده می شود.
وی گفت: بخش کشاورزی استان عمدتا در مناطق روستایی هستند و در مناطق شهری تعداد بهره برداران کشاورزی کمتر است.
وی ادامه داد: در مناطق شهری که بهره برداران کشاورزی بیشتر هستند، تمام شماری انجام شده و آن شهرها هم تحت پوشش کامل سرشماری قرار می گیرند و در شهرهایی که بهره برداران کشاورزی کم هستند یعنی در شهرهای منتخب، با توجه به فرم فهرستی که بهنگام سازی شده به بهره برداران کشاورزی شهری مراجعه و آمارگیری خواهد شد.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه تا کنون پنج سرشماری کشاورزی در کشور انجام شده است، خاطرنشان کرد: چهار سرشماری کشاورزی به صورت سنتی و کاغذی انجام شده بود. اما در پنجمین سرشماری کشاورزی که سال ۱۳۹۳ اجرا شد از تبلت استفاده گردید و امسال نیز به روش الکترونیکی و با استفاده از تبلت کار انجام خواهد شد.
به گفته معاون آمار و اطلاعات سازمان در این سرشماری در خصوص دام، طیور، زراعت، تولید محصولات باغی و زراعی و… از بهره برداران سوال خواهد شد.
طیفوری در بخش انتهایی صحبت های خود با اشاره به سازمان اجرای طراحی شده سرشماری از سوی مرکز آمار ایران گفت: فرمانداران محترم به عنوان مدیران اجرایی سرشماری در شهرستان ایفای مسئولیت می کنند.
وی ضمن قدردانی از فرماندارانی که پیرو مکاتبات اداری علاوه بر معرفی معاون اجرایی و نیروی روابط عمومی، مکان ستاد و کلاس های آموزشی خود را نیز به ستاد اعلام کردند، خواستار تسریع در کار از سوی فرمانداران دیگر شد.
طیفوری هماهنگی معاونین اجرایی شهرستان ها را با معاونین فنی آموزشی شهرستان ها لازم و ملزوم هم خواند و تاکید کرد: استقلال معاونین فنی در مباحث آموزشی و تخصصی آمار باید از سوی سایر دست اندرکاران کاملا رعایت و حفظ شود.
وی اطلاع رسانی درست و به موقع و انجام تبلیغات را از مهمترین بخش های اجرای سرشماری خواند و تاکید کرد: رابطین خبری برای مستند سازی اقدامات و رویدادهای سرشماری با ستاد روابط عمومی و تبلیغات استان از طریق پیام رسان «بله» در ارتباط مستمر باشند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید