ضرورت توجه به هنرمندان در این کشور در جهت جلوگیری از مهاجرت آنها
پرتوحقیقت:
مرسده جهانی بازیگر نقش نجمه خواهر جاوید در سریال سوجان که هرشب از آنتن شبکه یک سیما پخش می شود،بازیگر، نویسنده،کارگردان،مجری کودک،ومدرس بازیگری است.
و همچنین سرپرست گروه آیینی سنتی ،
صدا پیشه ی رادیو در سازمان صدا و سیمای استان گیلان است.
خبرنگار سایت خبری پرتو حقیقت مصاحبه اختصاصی با وی انجام داده است که در ذیل می خوانید.
شروع فعالیتهای هنری وی از کودکی
اما بصورت حرفه ای از ۱۵ سالگی شروع شد.
از آثار هنری وی می توان به ۵۰ اثر هنری صحنه ای و حضور در فستیوال بین المللی ترکیه خانه ی برناردا آلبا و عروسی خون به کارگردانی فرشاد یاری،
و بازی در فیلم کوتاه (بهشت رها شدگان) به کارگردانی مصطفی یوسف پور که در جشنواره ی آمریکا موفق به کسب مقام شدو همچنین فیلم (گناه)به کارگردانی ابوذر بذری،تله تئاتر (وقتی که عشق به گونه ی دیگر معنا شد)،تله تئاتر (برای یونس) به کارگردانی مهرانه به نهادو تهیه کنندگی بهرام امانی،
سریال (افرا) به کارگردانی بهرنگ توفیقی،
سریال (سوجان) به کارگردانی حسین تبریزی،سریال( سلمان فارسی) به کارگردانی استاد داوود میرباقری می توان اشاره کرد.
و همچنین در سریالهای شبکه ی استانی به کارگردانی پیمان حقانی نیز ایفای نقش داشت.
مرسده جهانی به خاطرات و تجربیات هنری خود در زمینه بازیگری پرداخت . وی از دوران کودکی خود و علاقهاش به بازیگری از سنین پایین صحبت کردو به تأثیر خانوادهاش، به ویژه مادرش، در این مسیر اشاره میکند.
این هنرمند پس از مهاجرت به کشورهای دیگر، به کار با کارگردانان مطرح و تجربههای هنری خود در تئاتر و تلویزیون پرداخت و به چالشهایی که در این مسیر با آنها روبرو بوده، اشاره میکند.
وی به این نکته میپردازد که هنرمندان با استعداد و توانمندی در ایران وجود دارند که به دلایل مختلف از کشور مهاجرت کردهاند و این موضوع برای او نگرانکننده است.
همچنین، او به آمارهایی اشاره میکند که نشان میدهد حدود ۷۰ درصد سینمای ایران تحت تأثیر هنرمندان گیلانی است و به تاریخچه فرهنگی رشت و گیلان اشاره میکند.
این هنرمند همچنین از تجربیات خود در فستیوالهای بینالمللی و همکاری با کارگردانان بزرگ می گوید و تأکید میکند که هنرمندان باید مورد توجه و حمایت قرار گیرند.
جهانی تأکید میکند که باید به هنرمندان ارزش داده شود و از آنها قدردانی شود تا بتوانند در کشور خود به فعالیتهای هنری ادامه دهند.
وی در ادامه مصاحبه به روز رشت و اهمیت آن میپردازدو با ابراز تعصب و علاقه شدید به شهر رشت، این روز را به تمامی رشتیها و گیلانیها تبریک می گوید.
وی به اهمیت فرهنگی رشت و ارتباط عاطفی خود با این شهر اشاره میکند و از محبتهای دیگران قدردانی میکند.
جهانی در ادامه به بررسی نقش زنان در جامعه و تغییرات فرهنگی و اجتماعی در طول زمان میپردازد. و همچنین بیان میکند که زنان نقشهای محوری نداشتند و مردان تصمیمگیرندگان اصلی بودند، در حالی که امروزه زنان در بیرون از خانه به اشتغال مشغول هستندو در راستای آن نیز به استقلال مالی دست یافتهاند و بعضا چون به رفاه مالی دست یافته اند به همان نسبت تحمل آنها نیز نسبت به مشکلات کمتر شده است.
او به وفاداری زنان در گذشته اشاره میکند و اینکه زنان دوش به دوش و پا به پای مردان در زندگی مشترک نقش آفرینی می کردند.
جهانی به تأثیرات تاریخی بر وضعیت زنان می پردازد و دوره ناصرالدین شاه را به عنوان نقطه عطفی در ورود زنان به عرصههای اجتماعی و اقتصادی می داند.
او به درون مایه سریال “سوجان” اشاره میکند و توضیح میدهد که این سریال به مقام و جایگاه زنان میپردازد و نام آن نیز به معنای لطافت و عشق است.
وی شخصیتهای مختلف این سریال و تفاوتهای آنها با یکدیگر را شرح می دهد و همچنین به تجربیات شخصی خود در بازیگری و چالشهایی که با نقشهای مختلف داشته است اشاره میکند.
او به شروع فعالیتهای هنری خود از سال ۱۳۸۴ و تلاشهایش برای ورود به تلویزیون و سینما میپردازد و از استادان و کارگردانان مختلفی که با آنها کار کرده یاد میکند.
وی در نهایت از تمام عوامل سریال سوجان به ویژه حسین تبریزی تشکر می کند .
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید